VINE A VEURE EL SOL COM NO L’HAVIES VIST MAI

Scheduled Activitats aaT (Arxiu) Observacions

Si hi ha alguna activitat astronòmica que només es pot fer en mans d’experts aquesta és l’observació del Sol. Per això, els Diumenges Solars de l’Agrupació Astronòmica de Terrassa són una oportunitat única per gaudir amb tota la seguretat de l’observació del nostre estel, el qual sovint ens ofereix veritables espectacles com taques solars a la superfície o protuberàncies que es produeixen a la fotosfera.

Com a complement a aquesta observació també es realitzarà una demostració d’energies renovables: per a fer-ho, a l’AAT disposem d’una cuina solar, un forn solar i un maletí d’energia fotovoltaica.

Amb la cuina solar alternem diferents demostracions on fem, a vegades infusions o xocolata desfeta i altres escalfem oli per fer crispetes. O simplement fem bullir aigua a una olla, en uns minuts fins i tot amb ple hivern.

El maletí és un aparell demostratiu del funcionament d’una placa solar fotovoltaica per crear electricitat i acumular-la amb una bateria. També simulem amb un inversor una petita xarxa d’autoconsum. Així podem fer-nos una idea del que seria una instal·lació solar d’autoconsum a un habitatge.

Quan: Diumenge 3 de setembre de 2023, de les 11:00h a les 13:00h.

On: carrer Martí Díaz, nº7 3era planta.

Qui organitza:  l’Agrupació Astronòmica de Terrassa.

Contacte i/o inscripcions:  sense inscripció i gratuït.

Tipus de públic:  Activitat gratuïta oberta a tots els públics.

Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les seves dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació del processament és el consentiment de l'interessat. Les seves dades seran processades per Automattic Inc., EEUU per a filtrar brossa. Teniu dret a accedir, rectificar i cancel·lar les dades, així com d'altres drets, com s'explica a política de privadesa.