M13 o Gran Cúmul Estel·lar a Hèrcules

M13 o Gran Cúmul Estel·lar a Hèrcules

M13 o NGC6205 o Gran Cúmul Estel·lar a Hèrcules és un cúmul globular amb més de 300000 estrelles descobert per Edmond Halley el 1714. Es troba a 25100 anys-llum de la terra.

És un cúmul globular fàcil de veure. En la constel·lació d'Hèrcules, es troba al costat de la Corona Boreal. Amb cel nítid es pot arribar a distingir a ull nu com a una estrella difusa. Amb prismàtics es distingeix bé ja que ocupa una extensió de quasi 2/3 parts del diàmetre de la lluna.

Fotografia feta des del Coll d'Estenalles (Parc Natural de Sant Llorenç del Munt)
Data: 26 d'abril de 2022.

Exposició: 31 x 20 s, ISO: 3200. Càmera: Nikon D750. Telescopi Celestron HD Edge 203/2032, sobre muntura Skywatcher HEQ5.

Processat: DeepSkyStacker i Capture NX-D

Joan Oliver
Joan Oliver
Comparteix!

1 Response

  1. Raül ha dit:

    Molt bona fotografia. Enhorabona!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació de processament és el consentiment de l'interessat. No es transferiran dades a tercers, llevat d'obligació legal. Teniu dret a accedir, rectificar i esborrar dades, així com altres drets, com s'explica a política de privadesa.