Un asteroide de grans dimensions sobrevolarà la Terra el 29 d’abril, sense risc de col·lisió

La NASA confirma que l’asteroide 52768 (1998 OR2), albirat per primera vegada el 1998, no xocarà contra el nostre planeta

El proper dia 29, un asteroide d’1,7 quilòmetres de llarg i 4,1 quilòmetres d’ample passarà a 6.290.000 de quilòmetres de la Terra a més de 31.000 quilòmetres per hora. Quan la NASA va albirar per primera vegada el 52768 (1998 OR2), el 1998, el va descriure com a “objecte potencialment perillós” perquè és “prou gran per a causar efectes globals si impacta a la Terra”, encara que ara no apareix a la llista dels asteroides que representen un eventual perill ni hi ha cap risc de col·lisió.

L’asteroide 52768 (1998 OR2), pertanyent a la llista d’asteroides que creuen l’òrbita de Mart, passa periòdicament a prop de l’òrbita de la Terra, encara que no “perillosament a prop”, va avisar la NASA fa ja dues dècades. L’última vegada que el vam tenir a prop va ser en 2011 i no es preveu que torni a passar fins a 2031, segons la base de dades del  California Institute of Technology, que fa seguiment dels albiraments.

Ja el passat 18 de febrer el Centre d’Estudis d’Objectes Propers a la Terra de la NASA va haver de sortir a desmentir algunes informacions alarmistes que apuntaven a un possible impacte d’un gran asteroide contra la Terra: “Passarà amb seguretat a una distància de 5,77 milions de quilòmetres de la Terra, unes 15 vegades la distància entre la Terra i la Lluna”.

(Font: Diari El Mundo)

Comparteix!

1 Response

  1. Jordi Miralda ha dit:

    Diu que ha d’arribar a onzena magnitud. Ara mateix és a la constel·lació de Sextans i baixant en declinació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació de processament és el consentiment de l'interessat. No es transferiran dades a tercers, llevat d'obligació legal. Teniu dret a accedir, rectificar i esborrar dades, així com altres drets, com s'explica a política de privadesa.