Observació de Mart a l’aaT (11 d’octubre)

Scheduled Activitats aaT (Arxiu) Observacions
Local aaT. c/ Martí Díez, 7 3ª. - TERRASSA Mapa

Actualització 12 d’octubre (ressenya): Ahir va anar prou bé l’observació i vàrem poder gaudir dels planetes Júpiter, Saturn, Neptú, Mart i Urà així com d’alguns objectes de cel profund i estels rellevants.
La nit tenia molta humitat que feia que el cel fos molt poc contrastat i les mascaretes feien contínuament que s’entelessin els oculars i les ulleres.
Els planetes és veien distorsionats per la forta turbulència. Mart es veia molt gran i en alguns moments és veien detalls però costava molt degut a la turbulència.


S’ha organitzat l’observació per diumenge 11 d’octubre si les condicions són bones, i si està núvol a les 9 del vespre l’observació passarà automàticament a dilluns dia 12

El passat dia 26 de setembre vam organitzar una observació al nostre local que fou un èxit, tant per la gran quantitat de gent que va venir com per les observacions de Júpiter i Saturn que vam fer. Mercuri va ser impossible de veure: el setembre és molt mala època per veure Mercuri des de l’hemisferi Nord, inclús si el tenim prop de la màxima separació angular del Sol. Es ponia quan tot just feia 45 minuts de la posta del Sol.

Júpiter i Saturn es van veure molt bé, amb els quatre satèl·lits galileans de Júpiter visibles. A Saturn, es podien veure bé els satèl·lits Tità i Rhea, els més febles no vam aconseguir veure’ls amb la contaminació lumínica de Terrassa.

El que ja no va anar bé són els núvols que van anar tapant el cel a continuació. Just quan Mart anava guanyant altura i anàvem a mirar-lo amb el telescopi, va anar tapant-se el cel, i ja vam haver de plegar sense haver pogut intentar trobar Neptú i Urà, i sense haver
pogut observar Mart en bones condicions.

Per això farem una nova observació aquest cap de setmana a la qual està tothom convidat, al local de l’aaT. Provarem de fer-ho diumenge 11 d’octubre si les condicions són bones, i si està núvol a les 9 del vespre l’observació passarà automàticament a dilluns dia 12. A partir de les 8 ja estarà el local obert per començar l’observació. Júpiter i Saturn encara són visibles, però el nostre objectiu principal en aquesta ocasió és observar Mart, que és ara en el seu punt més pròxim a la Terra: l’oposició, que serà exactament el dia 13 d’octubre. Per tant són les millor condicions en què podem observar el planeta.

A més de Mart, buscarem també els planetes Neptú i Urà, que no són tan espectaculars com Mart, però sempre val la pena haver-los vist almenys una vegada pel telescopi.

Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les seves dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació del processament és el consentiment de l'interessat. Les seves dades seran processades per Automattic Inc., EEUU per a filtrar brossa. Teniu dret a accedir, rectificar i cancel·lar les dades, així com d'altres drets, com s'explica a política de privadesa.