Noranta anys del descobriment del polèmic Plutó, el «planeta americà»

El 18 de febrer es varen complir noranta anys de la descoberta de Plutó, a càrrec de l’astrònom nord-americà Clyde William Tombaugh (1906-1997), que el va localitzar a l’Observatori Lowell a Flagstaff, Arizona.

Un cos celeste controvertit quant a la seva classificació: si tradicionalment ha estat considerat un planeta, des de la dècada passada ha estat reduït a la categoria de planeta nan, juntament amb altres quatre cossos celestes coneguts. A més, la polèmica per la classificació de Plutó tampoc està exempta de connotacions polítiques.

Plutó, degradat de “planeta” a “planeta nan”

En el moment de la seva descoberta, el 1930, i durant els següents setanta-sis anys, va ser considerat el novè planeta del sistema solar, el més petit i el més allunyat del Sol, Així ho va classificar aleshores la Unió Astronòmica Internacional, i així va passar a l’opinió pública i a l’imaginari col·lectiu fins al 2006, quan va ser re classificat com a planeta nan, tot i que la seva definició ha estat sempre objecte de controvèrsia entre els astrònoms.

Font: Naciodigital.cat

Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació de processament és el consentiment de l'interessat. No es transferiran dades a tercers, llevat d'obligació legal. Teniu dret a accedir, rectificar i esborrar dades, així com altres drets, com s'explica a política de privadesa.