L’estudi i seguiment d’asteroides perillosos des de Catalunya

(Vídeo propietat de Josep Mª Trigo Rodríguez)

El 6 de desembre de 2016, L’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la resolució A/RES/71/90, on declarava el dia 30 de juny Dia Internacional dels Asteroides, en commemoració de l’impacte de Tunguska, a Siberia el 30 de juny de 1908.

Dintre d’un seguit d’activitats de les diferents agrupacions astronòmiques, a Terrassa s’ha celebrat la conferència “L’estudi i seguiment d’asteroides perillosos des de Catalunya”, per part del Dr. Josep Maria Trigo Rodriguez, professor del CSIC-IFAE-UAB.

El Dr. Trigo Rodríguez es un dels experts més importants al camp de les Ciències planetàries i cossos menors, a més dirigeix desde l’universitat UAB-CSIC-IFAE, un grup d’investigadors del més alt nivell científic a Catalunya juntament amb la Xarxa d’investigació de bòlids i meteorits.

En el següent enllaç es poden consultar i seguir alguns dels seus treballs científics, així com alguns llibres que té publicats.

http://www.spmn.uji.es/ESP/trigo.html

A continuació publiquem els vídeos corresponents a la conferència L’estudi i seguiment d’asteroides perillosos des de Catalunya, per les persones que no van tenir oportunitat de gaudir-ne en directe i tinguin interès en el tema.

Conferència: L’estudi i segument d’asteroides perillosos des de Catalunya Vídeo 1

Conferència: L’estudi i seguiment d’asteroides perillosos des de Catalunya Vídeo 2

Conferència: L’estudi i seguiment d’asteroides perillosos des de Catalunya – Vídeo 3

Conferència: L’estudi i seguiment d’asteroides perillosos des de Catalunya – Vídeo 4

Conferència: L’estudi i seguiment d’asteroides perillosos des de Catalunya – Vídeo 5

Conferència: L’estudi i seguiment d’asteroides perillosos des de Catalunya – Vídeo 6

Conferència: L’estudi i seguiment d’asteroides perillosos des de Catalunya – Vídeo 7

Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les seves dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació del processament és el consentiment de l'interessat. Les seves dades seran processades per Automattic Inc., EEUU per a filtrar brossa. Teniu dret a accedir, rectificar i cancel·lar les dades, així com d'altres drets, com s'explica a política de privadesa.