L’estel d’Orient: una conjunció planetària?

Una de les històries més conegudes associades amb les festes de Nadal és la dels tres Reis Mags d’Orient que van seguir una estrella per arribar fins a on estava Jesús acabat de néixer.
S’ha especulat molt sobre en quin fenomen astronòmic real de l’època podia basar-se la idea d’una estrella guia. Ja Kepler va proposar que podria haver estat una conjunció planetària.
En aquest text es descriuen els resultats dels càlculs que hem fet amb un programari propi en la recerca de les conjuncions planetàries que van haver-hi en els anys que se suposa que va néixer Jesús.

LEsteldOrient.pdf

×
Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les seves dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació del processament és el consentiment de l'interessat. Les seves dades seran processades per Automattic Inc., EEUU per a filtrar brossa. Teniu dret a accedir, rectificar i cancel·lar les dades, així com d'altres drets, com s'explica a política de privadesa.