”La contaminació lumínica, la gran desconeguda”, article de Pere Horts a “La Vanguardia”

“La Vanguardia” publica avui un interessant article de l’astrònom, articulista i professor Pere Horts on tracta el tema de la contaminació lumínica, les seves causes i efectes (i no només per a l’observació astronòmica).

Font: La Vanguardia

“Ja fa alguns anys que va començar la instal·lació dels leds en l’enllumenat exterior públic i privat. La publicitat que els acompanya destaca que “redueixen el consum i eviten la contaminació lumínica”. No obstant això les dades científiques demostren que des que va començar la seva implantació, la contaminació creix a un ritme mitjà superior a un 2,2% anual i, a Europa, un 85% del territori ja està afectat per la llum. Són aquests avantatges anunciats una fal·làcia? I, si no ho és, per què passa això?”

Aquestes i altres qüestions són tractades en aquest article, que podeu llegir sencer a ”La contaminació lumínica, la gran desconeguda

Pere Horts és professor de l’institut d’educació secundària Ramon Muntaner de Figueres, president de la Societat Astronòmica de Figueres i un dels coordinadors del col·lectiu Cel Fosc – Associació contra la Contaminació Lumínica

Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació de processament és el consentiment de l'interessat. No es transferiran dades a tercers, llevat d'obligació legal. Teniu dret a accedir, rectificar i esborrar dades, així com altres drets, com s'explica a política de privadesa.