Èxit de participació als Perseids 2023 de Terrassa

Pocs fenòmens astronòmics són capaços de reunir tanta gent i provocar “oooohhhhs” col·lectius entre els assistents, com els focs artificials a les antigues festes majors. La pluja d’estels d’agost és una d’aquestes rares ocasions.

Ahir al vespre, l’Agrupació Astronòmica de Terrassa va aconseguir reunir una seixantena llarga de persones per veure els Perseids justament a la muntanya de Sant Llorenç.

La nit va ser espectacular: sense lluna ni núvols, des del Coll d’Estenalles fins i tot es podia veure la Via Làctia. L’Agrupació va dur un telescopi des d’on vam poder observar Saturn, Júpiter i el gran Cúmul d’Hèrcules, entre altres objectes de cel profund.

I després, tots plegats ens vam posar còmodes, asseguts o estirats a terra, i vam poder gaudir d’un bon grapat de meteors, alguns d’ells increïbles: molt brillants i amb llargues cues.

Moltes gràcies a tots els assistents d’ahir. Us animem a continuar mirant el cel i a participar en les pròximes activitats de l’AAT. Ja sabeu que comptem amb un munt de gent sempre disposada a compartir els seus coneixements d’astronomia amb tothom.

Ah! I seguiu-nos a les xarxes de cara a les properes convocatòries: som @astroterrassa a Twitter i aat.terrassa a Instagram.

Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les seves dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació del processament és el consentiment de l'interessat. Les seves dades seran processades per Automattic Inc., EEUU per a filtrar brossa. Teniu dret a accedir, rectificar i cancel·lar les dades, així com d'altres drets, com s'explica a política de privadesa.