ACTIVITAT CANCEL·LADA PER MAL TEMPS! ESPECTACULAR SORTIDA D’OBSERVACIÓ. Dissabte 17 de desembre.

Scheduled Activitats aaT (Arxiu) Observacions
Aparcament Benzinera sortida de Terrassa direcció Matadepera Mapa

COMUNICAT D’ÚLTIMA HORA: El cel a Talamanca està completament tapat, amb molta condensació que impossibilita fer l’activitat d’avui. Segurament la mourem a Gener. Us matenim informats!!

L’AAT fem una sortida d’observació del cel amb un telescopi supergran!!!

Alguna vegada has vist una galàxia a un telescopi petit i has pensat, com deu ser veure-la amb molta més lluminositat i detalls!🌌

Això és el que permeten els telescopis de major diàmetre, que recullen més llum i la concentren perquè el nostre ull pugui veure més llum, detalls i colors de qualsevol astre. 🔭

A l’AAT volem realitzar una gran observación conjunta fora de l’entorn urbà, amb cels on la contaminació lumínica és menor!

El dissabte 17 de desembre convidem a socis i simpatitzants a gaudir de l’observació amb un telescopi de 500 mm del cel més fosc de Talamanca.

Quedarem a l’aparcament de la benzinera a la sortida de Terrassa per la carretera de Matadepera per pujar a les 18h. 

Aquesta observació li hem d’agrair al nostre company José María Aledo que ha volgut compartir aquest telescopi per fer-ho possible!!!

Tots hem admirat les imatges d’astres que hi ha a internet amb les seves fabuloses formes i precisos colors i després hem intentat veure aquest objectes amb un telescopi, veient que hi ha una gran diferència. A una galàxia amb prou feines es perceben uns petits núvols sense color ni gaires detalls. Com pot ser tan diferent del fantàstic record que teniem!

Els nostres ulls són una finestra al món, molt versàtil i potent, però només recullen la llum que entra per forat de la nineta, uns 7 milímetres. Només els telescopis poden permetre que ,de forma directa, gaudim dels objectes astronòmics més febles i quan més diàmetre tinguin més coses i millor les podrem veure!

Us esperem a tots, no us ho perdeu!!! “

Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les seves dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació del processament és el consentiment de l'interessat. Les seves dades seran processades per Automattic Inc., EEUU per a filtrar brossa. Teniu dret a accedir, rectificar i cancel·lar les dades, així com d'altres drets, com s'explica a política de privadesa.