Eclipsi mixt del 20 d’abril de 2023

Visible des dels oceans Índic i Pacífic.

El proper dia 20 d’abril de 2023 hi haurà el primer eclipsi de Sol dels dos que hi haurà enguany.
Només serà visible des del sudest asiàtic.

Aquest eclipsi té la peculiaritat que serà mixt: començarà com anular, canviarà a total i tornarà a ser anular poc abans de acabar.
L’eclipsi serà visible com a parcial al sud asiàtic, les illes Filipines i Oceania. De fet, la franja de totalitat o amplada de l’ombra és de només 49 km: des de qualsevol punt més enllà d’aquesta franja l’eclipsi ja serà parcial.

En el pdf següent es proporcionen més detalls i unes representacions del cel, el Sol i la Lluna durant l’eclipsi. Per a les vistes s’han triat dos llocs ben diferents: Barrow Island, a Austràlia occidental, on l’eclipsi serà total, i un punt en el mig de l’oceà Pacífic des d’on, dues hores més tard, es podrà observar el mateix eclipsi, però allà anular.

Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació de processament és el consentiment de l'interessat. No es transferiran dades a tercers, llevat d'obligació legal. Teniu dret a accedir, rectificar i esborrar dades, així com altres drets, com s'explica a política de privadesa.