Conferència en línia del Dr. Jordi Miralda «Els orígens de l’astrofísica» (13 febrer 19:00 h)

Dia: dissabte 13 de febrer 19:00 h

Lloc: En línia pel canal YouTube de l’Institut de Ciències del Cosmos

https://youtu.be/eNOGjqI6DE0

Organitza: Institut de Ciències del Cosmos (ICCUB)

Emmarcada en els actes que se celebren en ocasió del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, el vicepresident de l’aaT i professor ICREA de l’Institut de Ciències del Cosmos, Jordi Miralda, farà una conferència sobre els orígens de l’astrofísica i els descobriments que van realitzar diverses científiques que van ser pioneres en aquests orígens. La conferència es titula “Els orígens de l’astrofísica“.

“L’astrofísica va començar quan les observacions de l’astronomia van poder ser interpretades segons les lleis físiques que regeixen els estels i altres objectes de l’Univers. Fou així com es va entendre que les lleis físiques que expliquen els fenòmens de la nostra vida terrenal són les mateixes que regulen els fenòmens celestials, que observem en el cel. Això va canviar per sempre la nostra concepció de l’Univers i del lloc que hi ocupa la Terra. En aquests descobriments, les dones científiques que van treballar en astronomia van jugar-hi un paper cabdal tan aviat com se’ls va obrir una petita finestra d’oportunitat.”

La retransmissió de l’acte es podrà seguir des del canal YouTube de l’Institut de Ciències del Cosmos: https://youtu.be/eNOGjqI6DE0

Dr. Jordi Miralda (Jo McCulty photo)

El Jordi Miralda és professor ICREA, astrònom i director científic de l’Institut de Ciències del Cosmos. Doctor en Astrofísica per la Universitat de Princeton, va retornar a Catalunya com a professor ICREA l’any 2005. La seva recerca està centrada principalment en el camp de l’astrofísica teòrica, i pretén donar explicacions físiques sobre els fenòmens que observem a l’Univers. Tot i que els seus interessos engloben des de la formació de galàxies fins a la composició de l’Univers o la formació dels forats negres massius, durant els últims anys ha centrat els seus esforços en estudiar la distribució a gran escala del gas intergalàctic a través dels sondeigs de quásars. Actualment, investiga sobre les tècniques que indaguen en la naturalesa de la matèria fosca.

Jordi Miralda, ICREA-ICCUB

Comparteix!