Conferència: “El futur de l’Univers en expansió”

La mesura del desplaçament de les línies espectrals d’estels com les Cefeides cap al vermell (efecte Doppler), va permetre confirmar el fenomen de l’expansió de l’univers.

Aquest passat divendres el professor d’Astrofísica a l’Institut de Ciències del Cosmos, de la Universitat de Barcelona, JORDI MIRALDA ESCUDÉ (membre de l’ICREA), ens va donar l’oportunitat de conèixer amb detall els procediments que han fet servir els astrofísics professionals al llarg del darrer segle, per proposar els diferents models d’expansió (obert, tancat, pla) de l’univers, amb l’objectiu d’entendre com es comporta la matèria i energia que conformen l’univers i quin serà el seu futur.

Altres conceptes relacionats amb l’expansió mètrica de l’univers com la Llei de Hubble, efecte Doppler, energia obscura, radiacions de microones, quedaran més clars després de visualitzar aquesta conferència.

Com que entre el públic assistent es trobaven estudiants interessats en aprofundir en el coneixement dels processos d’estudi de les línies espectrals adjuntem uns enllaços a bases de dades i mètodes d’estudi de paràmetres estel·lars que poden ser del seu interès.

eprints.ucm.es

spectra.freeshell.org

Com ja hem fet anteriorment publiquem els vídeos fraccionats per facilitar la seva visualització.

Futur de l’Univers en Expansió – 1

Futur de l’univers en expansió – 2

Futur de l’univers en expansió – 3

Futur de l’univers en expansió – 4

Futur de l’univers en expansió – 5

Futur de l’univers en expansió – 6

Comparteix!