Conferència: “El futur de l’Univers en expansió”

La mesura del desplaçament de les línies espectrals d’estels com les Cefeides cap al vermell (efecte Doppler), va permetre confirmar el fenomen de l’expansió de l’univers.

Aquest passat divendres el professor d’Astrofísica a l’Institut de Ciències del Cosmos, de la Universitat de Barcelona, JORDI MIRALDA ESCUDÉ (membre de l’ICREA), ens va donar l’oportunitat de conèixer amb detall els procediments que han fet servir els astrofísics professionals al llarg del darrer segle, per proposar els diferents models d’expansió (obert, tancat, pla) de l’univers, amb l’objectiu d’entendre com es comporta la matèria i energia que conformen l’univers i quin serà el seu futur.

Altres conceptes relacionats amb l’expansió mètrica de l’univers com la Llei de Hubble, efecte Doppler, energia obscura, radiacions de microones, quedaran més clars després de visualitzar aquesta conferència.

Com que entre el públic assistent es trobaven estudiants interessats en aprofundir en el coneixement dels processos d’estudi de les línies espectrals adjuntem uns enllaços a bases de dades i mètodes d’estudi de paràmetres estel·lars que poden ser del seu interès.

eprints.ucm.es

spectra.freeshell.org

Com ja hem fet anteriorment publiquem els vídeos fraccionats per facilitar la seva visualització.

Futur de l’Univers en Expansió – 1

Futur de l’univers en expansió – 2

Futur de l’univers en expansió – 3

Futur de l’univers en expansió – 4

Futur de l’univers en expansió – 5

Futur de l’univers en expansió – 6

Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les seves dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació del processament és el consentiment de l'interessat. Les seves dades seran processades per Automattic Inc., EEUU per a filtrar brossa. Teniu dret a accedir, rectificar i cancel·lar les dades, així com d'altres drets, com s'explica a política de privadesa.