Cometa C/2011 L4 – Panstars

Scheduled Articles aaT Observacions
Local aaT. c/ Martí Díez, 7 3ª. - TERRASSA Mapa

Hola a tots! socis i simpatitzants de la AAT!

Us convidem a veure el cometa C/2011 L4 Panstars aquest divendres a les 19h a la seu de l’AAT.
Porteu prismàtics, abric i molta curiositat !gran cometa s’apropa, un d’aquest que manté fins l’últim moment l’esperança de crear un record inesborrable.

El C/2011 L4 o mes col·loquialment Panstars ja es als cels boreals. Un cometa molt brillant encara que la seva màxima lluentor s’ha produït el dilluns 11, les condicions milloraran a mesura que s’allunya del Sol. Per veure’l hem de mirar cap a l’oest, no esperem veure-ho a primer cop d’ull, uns prismàtics ens seran molt útils i un horitzó ben net imprescindible, paciència i atenció a un punt allargat amb forma de coma que mostra una cua groguenca.

La lluentor del cometa es mes gran del que es preveia. Ja se sap com diu un conegut investigador planetari:

” Els cometes són com els gats, tots dos tenen cues i fan el que els hi sembla” David H. Levy.

Precisament la seva impredictibilitat els fa molt mes interessants d’estudiar. Molts astrònoms professionals, amateurs i curiosos buscaran els seus secrets.

Trobeu una estona i dediqueu-li al Panstars serà tot un plaer !

Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació de processament és el consentiment de l'interessat. No es transferiran dades a tercers, llevat d'obligació legal. Teniu dret a accedir, rectificar i esborrar dades, així com altres drets, com s'explica a política de privadesa.