Ciència amb el telescopi Joan Oró del Montsec

Scheduled Activitats aaT (Arxiu) Xerrades i Conferències
Mapa

Lloc:  Seu de l’AAT, Carrer Martin Díez 7, 3a

Qui organitza:  l’Agrupació astronòmica de Terrassa 

Inscripcions:  sense inscripció.

Quan: Dijous, 02 juny, 2022 de les 19:30 a les 20:30

En l’era dels telescopis robòtics, que complementen la feina de les missions i telescopis espacials, ens endisem en els equipaments de l’Observatori del Montsec: una infraestructura de recerca i desenvolupament tecnològic que inclou el telescopi Joan Oró, el més gran de Catalunya. Veurem com funciona aquest telescopi i la seva instrumentació, com es fa per observar amb un telescopi robòtic d’aquest tipus i alguns exempels dels programes de recerca que s’hi estan duent a terme actualment.

Biografia del conferenciant:

Kike Herrero és doctor en física per la Universitat de Barcelona. La seva recerca com a astrofísic de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya s’ha centrat sempre en els exoplanetes i l’astrofísica estel·lar, en particular estudiant algunes propietats de les estrelles de baixa massa i treballant en projectes de cerca de planetes similars a la Terra entorn a aquestes. En aquest camp ha publicat nombrosos treballs en revistes internacionals. Actualment és director tècnic de l’Observatori del Montsec, i un dels responsables de la robotització i l’explotació científica i tecnològica del telescopi Joan Oró. A més, en la seva trajectòria com a divulgador i comunicador de l’astronomia ha col·laborat com a assessor científic amb nombroses institucions, ha publicat desenes d’articles i ha participat en diversos programes educatius per a la difusió i divulgació de l’astronomia, en particular organitzant xerrades, observacions i tallers com a astrònom i co-fundador de l’empresa Celístia Pirineus. 

Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les seves dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació del processament és el consentiment de l'interessat. Les seves dades seran processades per Automattic Inc., EEUU per a filtrar brossa. Teniu dret a accedir, rectificar i cancel·lar les dades, així com d'altres drets, com s'explica a política de privadesa.