Charla: Un recorrido por el universo recordando a astrofísicas y cosmólogas

Scheduled Activitats aaT (Arxiu) Xerrades i Conferències
Mapa

Dia: dissabte 9 de Juliol de 2022 a les 20h

Lloc: en línia (la ponent) / en línia o al local de la AAT (simpatitzans i socis)

Enllaç: Canal Youtube AAT

Resumen:

Haremos un pequeño resumen de donde estamos en el Universo, el objetivo de la Cosmología y un breve recorrido desde el big bang hasta  la actualidad recordando por el camino a científicas en el campo de la Astrofísica y la Cosmología, como es el caso de Andrea Ghez, Vera Rubin y muchas otras.

Biografia:

La Mariam Bouhmadi López és física teòrica especialitzada en el camp de la cosmologia, es va llicenciar a la Universitat de Granada i es va doctorar a la Universitat Autònoma de Madrid. Actualment és investigadora en Ikerbasque i professora a la UPV.  Ha dut a terme també part de la seva recerca a Cambridge University, Imperial College, Institut Superior Tècnic, National Taiwan University, University of Portsmouth, Tufts University, Université d’Oujda…

Per a la Mariam, com a científica i dona, és molt important arribar a un equilibri de gènere i qualitat en la ciència. És igualment important per a Mariam, com a lesbiana, millorar les condicions i els drets de la comunitat LGBTI. 

La Mariam té un canal de divulgació a youtube sota el nom mariam.cosmology

Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació de processament és el consentiment de l'interessat. No es transferiran dades a tercers, llevat d'obligació legal. Teniu dret a accedir, rectificar i esborrar dades, així com altres drets, com s'explica a política de privadesa.