Avui fa 59 anys, la Unió Soviètica va llançar a l’espai un maniquí, un gos, un cobai i altres animalons

El 9 de març de 1961, la Unió Soviètica va llançar l’Sputnik 9. Aquesta missió era un vol de prova de la nau espacial Vostok, que posteriorment transportaria els primers cosmonautes a l’espai.

La Negreta (Txernuska)

A la nau espacial hi havia un maniquí anomenat Ivan  Ivanovich, una gosseta anomenada Txernuska (“Negreta”), desenes de ratolins, alguns rèptils i el primer cobai que va volar a l’espai.

L’Ivan, la Txernuska i la seva colla d’acompanyants van ésser posats en òrbita sobre un coet portador Vostok-K  des del Cosmòdrom de Baikonur al Kazakhstan.

Tots els animalons van tornar indemnes a la Terra després de completar-hi una òrbita sencera, mentre que Ivàn Ivanovich va ser expulsat de la càpsula durant la reentrada i va aterrar amb el seu propi paracaigudes.

(Font: space.com)

Ivan Ivanovitch, el maniquí.
(Font: Eric Long, National Air and Space Museum, Smithsonian Institution)
Segells commemoratius del vol de l’Sputnik 9
(Fonts: space.com; picuka.com)
Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les seves dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació del processament és el consentiment de l'interessat. Les seves dades seran processades per Automattic Inc., EEUU per a filtrar brossa. Teniu dret a accedir, rectificar i cancel·lar les dades, així com d'altres drets, com s'explica a política de privadesa.