Activitats novembre 2015

Scheduled Activitats aaT (Arxiu) Observacions Xerrades i Conferències
Lloc: Local aaT. c/Martí Díez, 7 3ª. - TERRASSA Mapa

2 altres dates:

Scheduled Activitats aaT (Arxiu) Xerrades i Conferències
Lloc: Local aaT. c/Martí Díez, 7 3ª. - TERRASSA Mapa
Scheduled Activitats aaT (Arxiu) Observacions
Lloc: Local aaT. c/Martí Díez, 7 3ª. - TERRASSA Mapa

logoAAT

NOVEMBRE 2015

Activitats obertes al públic

15 de novembre (12:00-13:30): Diumenge solar. Observarem el Sol amb els mètodes de projecció i amb filtre.

19 de novembre (21:15-22:15): Dijous d’observació. Observarem la Lluna i, si tenim sort, algun bòlid provinent de la pluja d’estels Leònides, que es produeix entre el 15 i el 21 d’aquest mes.

27 de novembre (20:00-21:00): Conferència “Les Partícules Elementals, El Model Standard i la Teoria de Cordes” a càrrec de José Fco Domínguez Sevilla, Doctorand en Física Teòrica i soci de l’agrupació.

Les Partícules Elementals, El Model Standard i la Teoria de Cordes

conferencia

El japonés Takaaki Kajita i el canadenc Arthur B. McDonald han compartit aquest any 2015 el Premi Nobel de Física pels seus treballs sobre la ressonància dels neutrins i el descobriment de que aquestes “partícules fantasmes” tenen massa.

L´any 2013 el belga François Englert i el angles Peter Higgs van ser guardonats amb aquest premi per la postulació teòrica del anomenat Bosó de Higgs, partícula que va ser descoberta experimentalment l´any 2012 al Gran Col·lisionador d´hadrons del CERN situat a Ginebra.

Però, que són els neutrins? i per què va ser important el descobriment del Bosó de Higgs?

Des de l´Agrupació Astronòmica de Terrassa hem considerat que aquestes són preguntes que es fan molts aficionats a la ciència i per tant , amb objecte de fer arribar unes píndoles a la seva curiositat, hem decidit portar a terme una xerrada de divulgació científica al respecte.

Comparteix!

2 Responses

  1. Dj, 10 març, 2016

    […] Entrada compartida per AGRUPACIO ASTRONOMICA DE TERRASSA […]

  2. Dj, 10 març, 2016

    […] A pesar del núvols, es van poder enregistrar aquesta seqüència de fotos del eclipse de gran qualitat  que …Continua llegint → […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les seves dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació del processament és el consentiment de l'interessat. Les seves dades seran processades per Automattic Inc., EEUU per a filtrar brossa. Teniu dret a accedir, rectificar i cancel·lar les dades, així com d'altres drets, com s'explica a política de privadesa.