Activitats gener 2016

Scheduled Activitats aaT (Arxiu) Cursos Iniciació Formació aaT (Arxiu) Observacions Sortides d'observació Vídeo projecció i col·loqui Xerrades i Conferències
Lloc: Local aaT. c/Martí Díez, 7 3ª. - TERRASSA Mapa

7 altres dates:

Scheduled
LLoc de trobada: IES Torre del Palau. Camí de Can Boada, s/n, 08225 TERRASSA Mapa
Scheduled Activitats aaT (Arxiu) Observacions Xerrades i Conferències
Lloc: Centre Cultural - Rambla d'Ègara, 340, 08221 TERRASSA Mapa
Scheduled Activitats aaT (Arxiu) Observacions
Lloc: Local aaT. c/Martí Díez, 7 3ª. - TERRASSA Mapa
from to
Scheduled Activitats aaT (Arxiu) Cursos Iniciació Formació aaT (Arxiu) Sortides d'observació
Lloc: Local aaT. c/Martí Díez, 7 3ª. - TERRASSA Mapa
Scheduled Cursos Iniciació Formació aaT (Arxiu)
Lloc: Local aaT. c/Martí Díez, 7 3ª. - TERRASSA Mapa
Scheduled Cursos Iniciació Formació aaT (Arxiu)
Lloc: Local aaT. c/Martí Díez, 7 3ª. - TERRASSA Mapa
Scheduled Activitats aaT (Arxiu) Observacions
Lloc: Local aaT. c/Martí Díez, 7 3ª. - TERRASSA Mapa
Benvolguts companys i companyes d’afició,
Des de l’Agrupació astronòmica de Terrassa us volem enviar els millors desitjos per aquest any 2016 que tot just comença.
Trobareu que durant les properes setmanes i mesos hi haurà novetats a l’agrupació. En primer lloc, oferirem un itinerari que cobreixi la formació necessària per tal que qualsevol persona, independentment de la seva formació prèvia, pugui adquirir un nivell de coneixement i pràctica tals que permetin moure’s amb confiança en una nit d’observació. El primer d’aquests cursos -Taller d’ús de telescopis- comença aquest mateix mes de gener.

Properament seguiran a aquest taller d’altres que, mica en mica, permetin anar conformant el coneixement necessari per poder aprofitar una sortida d’observació.
Durant els propers mesos us anirem informant d’altres novetats relacionades amb l’entitat i, sobretot, amb la posada en marxa del nou telescopi.
Que tingueu un 2016 ple de cels foscos!

logoAAT

GENER 2016

Activitats obertes al públic

8 de gener (20:00-22:00): Obrim l’any amb la projecció de la primera sessió de la sèrie Cosmos (seqüela de la sèrie original de Carl Sagan) i un debat posterior.

14 de gener (18:00-19:00): Dijous d’observació. En aquesta ocasió inclourem una sessió pels més menuts, apta per tots els públics.

14 de gener (19:30-21:00): Taller d’ús de telescopis. Primera sessió

16 de gener (10:30-13:00): Taller d’ús de telescopis. Segona sessió

16 de gener (22:00-1:30): Taller d’ús de telescopis. Sortida d’observació.

*El taller d’ús de telescopis té un cost associat de 25€ per les tres sessions

24 de gener (12:00-13:00): Diumenge solar. Observació de l’Astre Rei amb els mètodes de projecció i filtre.

2 de febrer (19:30-22:00): Conferència i observació coorganitzades per Òmnium Terrassa i Agrupació Astronòmica de Terrassa. La conferència “El patrimoni geològic de Terrassa. Un tresor científic i cultural per descobrir” serà a càrrec del Sr. Isaac Gamundi i tindrà lloc al Centre Cultural de Terrassa.

En finalitzar, ens desplaçarem a la seu de l’agrupació, on observarem els cúmuls estel·lars de les Plèiades i de Praesepe, i la nebulosa d’Orió.

Activitats reservades als socis

16 de gener (22:00-1:30): Sortida conjunta amb els participants al curs del Taller d’ús de telescopis i observació del cometa c/2013 us10 catalina.

El patrimoni geològic de Terrassa. Un tresor científic i cultural per descobrir

Conferència i observació del dia 2 de febrer, (a les 19:30) i sortida del dissabte 6, coorganitzades per Òmnium Terrassa i Agrupació Astronòmica de Terrassa.
Conferenciant: Isaac Camps

Lloc: Centre Cultural.

Isaac Camps Gamundi és llicenciat en geologia i DEA en geofísica. Actualment treballa d’editor de ciència, tecnologia i matemàtiques; anteriorment, ha exercit de docent i educador ambiental.

Divulgador del patrimoni geològic català mitjançant el seu blog Bloc de Camp (blocdecamp@blogspot.com), el guiatge d’itineraris geològics i la col·laboració amb diversos mitjans i entitats. Està duent a terme un projecte personal de catalogació del patrimoni geològic de Terrassa.

El dia 2, després de la conferència, hi haurà també observació a l’Agrupació Astronòmica de Terrassa, c. Martí Díez 7, a les 21, en què observarem els cúmuls estel·lars de les Plèiades i de Praesepe, i la nebulosa d’Orió.


La sortida del dia 6 començarà a les 9 del matí, i se sortirà del IES Torre del Palau. Cal apuntar-se prèviament per a participar d’aquesta sortida, enviant un correu a jordi.miralda@gmail.com (es pot trucar al 663027956 si no es disposa de correu electrònic). Places limitades a un màxim de 20.
Es preveu una caminada d’unes 4 hores, entre 10 i 15 km, preveient que estarem a fora durant tot el temps i que per tant hem d’anar abrigats (encara que amb l’escalfament global ja no fa tan fred…).

Taller d’observació amb telescopis

Lloc: Seu de l’Agrupació Astronòmica de Terrassa

Formador: Sr. Daniel Rabadan

El Taller d’observació amb telescopis és un taller pràctic, adreçat als usuaris que vulguin conèixer el funcionament del telescopi per realitzar observacions astronòmiques. Explicarem el funcionament mecànic, electrònic i òptic del telescopi. Està plantejat com a intensiu (dos dies) començant el dijous 14 de gener, de 19:30 a 21:00h a la seu de l’AAT. La segona sessió es dissabte 16 al mati de 10:30 a 13h (amb observació solar) i a la nit una sortida de camp el mateix dissabte per la nit, per fer observació de cel profund, amb la possibilitat de veure el cometa c/2013 us10 catalina, el dia que s’apropa més.

La inscripció a les tres sessions són 25€ (socis 18€, descompte del 30%), inclou la possibilitat de fer-se soci a l’AAT amb una rebaixa del 50% a la quota de 2016. Cal posar-se en contacte al nostre correu aat.terrassa@gmail.com, al contestador 937 883 130, o bé a la seu de l’Agrupació Astronòmica de Terrassa: c\ Martín Díez 7, 3r pis “

Comparteix!

1 Response

  1. Dj, 10 març, 2016

    […] Entrada compartida per AGRUPACIO ASTRONOMICA DE TERRASSA […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les seves dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació del processament és el consentiment de l'interessat. Les seves dades seran processades per Automattic Inc., EEUU per a filtrar brossa. Teniu dret a accedir, rectificar i cancel·lar les dades, així com d'altres drets, com s'explica a política de privadesa.