DIJOUS D’OBSERVACIÓ PÚBLICA A L’AAT ABANS DE PRIMAVERA

Scheduled Observacions

El 14 de març obrim de nou les portes de l’observatori de l’Agrupació a tota la ciutat. Aquesta vegada quedarem a les 19h., perquè el dia ja s’estarà allargant, i farem diferents observacions fins a les 20’30h., o potser una estona més, si fa una bona nit.

Observarem el planeta Júpiter a 3.6° al Sud de la Lluna, que estarà en fase creixent (un 25% il·luminada). També podrem veure el cúmul de les Plèiades a Taure i La nebulosa d’Orió, com en ocasions anteriors.

Així mateix, contemplarem l’estel binari Miram de magnitud 3,9 aprox., a la constel·lació de Perseu.

La nit de l’observació ja estarem molt a prop de l’equinocci de primavera el dia 20, amb el Sol marcant una durada igual durada del dia i la nit.

El 24 de març és el dia que Mercuri tindrà la major elongació est d’aquesta estació (moment que el planeta assoleix la major distància aparent al Sol (18°42′). Aquest moment serà el més adient per veure Mercuri, que brillarà intensament una magnitud de -0.4 (com els estels més brillants). El planeta ens mostrarà just la meitat de la seva fase (dicotomia) i el podrem veure al capvespre a la constel·lació de Peixos.

A causa de les vacances de Setmana Santa, durant el mes de març no hi haurà observació solar.

Quan: dijous 14 de març de 2024, de les 19.00h a les 20.30h

On: carrer Martí Díaz, nº7 3era planta.

Qui organitza: l’Agrupació Astronòmica de Terrassa.

Contacte i/o inscripcions: sense inscripció i gratuït.

Tipus de públic: activitat oberta a tots els públics.

Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les seves dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació del processament és el consentiment de l'interessat. Les seves dades seran processades per Automattic Inc., EEUU per a filtrar brossa. Teniu dret a accedir, rectificar i cancel·lar les dades, així com d'altres drets, com s'explica a política de privadesa.