Les libracions de la Lluna

Sabíeu que, a més a més de les seves fases, la Lluna experimenta petites oscil·lacions que també podem observar des de la Terra?

Aquests moviments s’anomenen libracions, i ens permeten veure més enllà del 50% de la superfície de la lunar quan hi ha Lluna plena: concretament ens permet observar el 59% del nostre satèl·lit.

Les oscil·lacions o libracions es produeixen tant en sentit vertical com horitzontal (moviments de latitud i longitud), i ens permeten veure millor els cràters i accidents situats en els límits de la cara visible de la Lluna.

Jaume Calaf ens ofereix el següent article on ens explica en detall les causes d’aquests moviments, exemples de cràters podem veure i unes taules per saber quan és el moment ideal per a estudiar-los o fotografiar-los.

Libracions-Lluna.pdf

×
Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les seves dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació del processament és el consentiment de l'interessat. Les seves dades seran processades per Automattic Inc., EEUU per a filtrar brossa. Teniu dret a accedir, rectificar i cancel·lar les dades, així com d'altres drets, com s'explica a política de privadesa.