OBSERVACIÓ PÚBLICA: LA NEBULOSA D’ORIÓ A TRAVÉS DEL TELESCOPI

Scheduled Observacions Varis

Tot i el fred, l’hivern és potser la millor estació de l’any per a l’observació astronòmica. En particular, ens permet contemplar la gran constel·lació d’Orió durant tota la nit.

Aquesta constel·lació conté l’única nebulosa visible a simple vista des de cels com els de Terrassa, tot i és que a través del telescopi com podem distingir els estels i les boires de gas i pols que conformen la majestuosa nebulosa d’Orió o M 42.

Durant la pròxima sessió pública d’observació nocturna podrem gaudir d’aquest veritable espectacle estel·lar, així com de la Lluna creixent que estarà il·luminada en un 40%.

També apuntarem el telescopi cap a Júpiter (a 3.2° al Sud) i Urà, a tocar de la Lluna. Si hi ha ganes de més, també observarem el cúmul de les Plèiades, que es trobarà a Taure.

Quan: dijous 15 de febrer de 2024, de les 18:30h a les 20:00h.

On: carrer Martí Díaz, nº7 3era planta.

Qui organitza: l’Agrupació Astronòmica de Terrassa.

Contacte i/o inscripcions: sense inscripció i gratuït.

Tipus de públic: activitat oberta a tots els públics.

Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les seves dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació del processament és el consentiment de l'interessat. Les seves dades seran processades per Automattic Inc., EEUU per a filtrar brossa. Teniu dret a accedir, rectificar i cancel·lar les dades, així com d'altres drets, com s'explica a política de privadesa.