FIRA MODERNISTA: DEBAT TEATRALITZAT SOBRE LA VISIÓ DE L’UNIVERS DELS ANYS VINT

Scheduled Activitats aaT (Arxiu) Xerrades de l'aaT Xerrades i Conferències

 L’Agrupació Astronòmica de Terrassa us convida a assistir el proper dissabte 11 de maig a les 11 del matí a la llibreria Abacus, a l’antic edifici del Gran Casino de Terrassa, on es presentarà un diàleg teatralitzat entre tres grans científics de l’època: Josep Comas, Sir Arthur Eddington i Cecilia Payne.

Alguns dels científics més rellevants de l’època

Es tracta de l’obra de teatre “Debat sobre la naturalesa de l’Univers, amb eminents científics del 1926”. L’entrada és gratuïta, i per aquells que vagin vestits seguint el costum de l’època modernista hi haurà una copa de cava gratuïta. A més, si no sou socis de l’aaT tindreu l’oportunitat de fer-vos-en!

L’obra de teatre representa un diàleg entre un conegut astrònom català de l’època, Josep Comas i Solà, l’astrofísic anglès Arthur Eddington, i l’astrònoma anglesa de Harvard Cecilia Payne. Parlen de les qüestions cabdals sobre l’origen i l’evolució de les estrelles i de l’Univers tal com s’entenien ara fa uns cent anys, a l’any 1926, quan feia poc temps que Albert Einstein havia proposat la Teoria de la Relativitat i l’expansió de l’Univers encara no s’havia descobert.

La M31 fotografiada per Hubble

L’obra ens mostra les greus dificultats de les dones per treballar en ciència i planteja qüestions sobre la forma com van evolucionar les idees sobre l’Univers, en què les contribucions de les dones han sigut sovint menystingudes fins a l’actualitat.

La primera representació d’aquesta obra es va fer el 8 de maig de 2022 al MNATEC.

Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les seves dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació del processament és el consentiment de l'interessat. Les seves dades seran processades per Automattic Inc., EEUU per a filtrar brossa. Teniu dret a accedir, rectificar i cancel·lar les dades, així com d'altres drets, com s'explica a política de privadesa.