Xerrada de Josep Mª Trigo-Rodríguez: «El perill associat a asteroides i cometes potencialment perillosos» (dimecres 30 juny 19:00h)

Scheduled Activitats aaT (Arxiu) Xerrades i Conferències
  • Dia: Dimecres 30 de juny 2021
  • Hora. 19:00 h
  • LLoc: En línia pel canal YouTube de l’aaT https://youtu.be/HD1TYVEhh6I
  • Conferenciant: Josep Mª Trigo-Rodríguez
  • Títol: «El perill associat a asteroides i cometes potencialment perillosos»

“Des del Grup de Meteorits, Cossos Menors i Ciències Planetàries de l’Institut de Ciències de l’Espai continuem els estudis sobre asteroides, cometes i meteorits.

Durant les últimes dècades hem recuperat i donat nom a nous meteorits que, mitjançant estudis multidisciplinars, hem demostrat poden ser considerats excel·lents mostres arribades dels asteroides per comprendre millor les seves  propietats físiques i reflectives.

Parlaré de l’origen d’aquests astres i dels estudis que estem duent a terme, enfatitzant la nostra participació a les missions DART de NASA y Hera de l’Agència Europea de l’Espai (ESA) a l’asteroide binari Didymos.”

Josep Mª Trigo-Rodríguez: Doctor en astrofísica per la Universitat de València (2002) i professor de ciències planetàries en els màsters IFAE-UAB-CSIC i VIU. És especialista en l’estudi de meteorits, asteroides, cometes i la formació de planetes.
Va ser postdoc a la Universitat de Califòrnia a Los Angeles, i al 2005 va incorporar-se a l’Institut de Ciències de l’Espai (CSIC) i a l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC).

Amb aquesta xerrada, l’aaT se suma al Dia Internacional dels asteroides.

El Dia Internacional dels Asteroides va ser oficialitzat per l’ONU l’any 2016 i busca alertar sobre el perill d’aquest tipus de cossos celestes i la possibilitat que impactin amb el planeta Terra així com per donar a conèixer a la societat quines serien les mesures de seguretat i gestió de crisis en cas que existís una amenaça versemblant d’impacte.
Es va triar aquesta data per commemorar l’impacte d’un asteroide a Tunguska, Sibèria, ocorregut el 1908. L’energia que va alliberar aquest asteroide va ser comparable a 185 bombes d’Hiroshima, i va causar tal força que el cop va llançar a terra a persones situades a més de 400 km de la zona afectada.

Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les seves dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació del processament és el consentiment de l'interessat. Les seves dades seran processades per Automattic Inc., EEUU per a filtrar brossa. Teniu dret a accedir, rectificar i cancel·lar les dades, així com d'altres drets, com s'explica a política de privadesa.