Xerrada del Dr. Andrés Aragoneses: «La ciencia en la novela “Mundo Pequeño”» (27 de març 20h)

Scheduled Activitats aaT (Arxiu) Xerrades i Conferències
  • Dia 27 – març – 2021.
  • Hora 20:00
  • LLoc: En línia pel canal YouTube de l’aaT:

https://www.youtube.com/watch?v=jfmhRDTtUBg

“Los descubrimientos científicos a veces superan nuestra imaginación y nos presentan una realidad muy diferente de la predicha por escritores. La ciencia ficción a veces es más fantasía que ciencia, salvo que sea ciencia ficción dura. “Mundo pequeño” pretende explorar bajo la luz del “Qué ocurriría si …?”, repasando aspectos de astronomía, tecnología, redes complejas, cosmología e incluso evolución. En esta presentación repasaremos algunos de los aspectos científicos que aparecen en la novela, intentando despertar la curiosidad y preguntarnos cómo sería el mundo si … Intentaremos no hacer spoiler, … pero no podemos garantizarlo.”

Andrés Aragoneses: Doctor en física i professor a l’Eastern Washington University (EUA). Actualment realitza investigació en làsers i sistemes complexos. Utilitza làsers per entendre el caos i construir neurones fotòniques. Va fer el doctorat en làsers a la UPC a Terrassa. Després, a la Duke University, va fer recerca en criptografia quàntica. També a la UPC va investigar en propietats elèctriques dels polímers i a la UAB en cosmologia. Ha impartit docència a la UAB, la UPC, la UNED, Duke University i Carleton College (aquests dos últims als EUA). President de l’aaT entre 2012 i 2014. És autor de la novel·la de ciència-ficció Mundo pequeño.
Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació de processament és el consentiment de l'interessat. No es transferiran dades a tercers, llevat d'obligació legal. Teniu dret a accedir, rectificar i esborrar dades, així com altres drets, com s'explica a política de privadesa.