Un ordinador amb IA descobreix 11 asteroides que podrien impactar contra la Terra

Segons les teories més acceptades pels científics, la vida es va formar a la Terra gràcies a asteroides que transportaven aigua i que van impactar contra el nostre planeta quan era molt jove; fins i tot és possible que els primers éssers vius fossin transportats en aquests meteorits.

Però de la mateixa manera que un asteroide pot donar vida a un planeta, també se la pot treure. Aquesta és la raó per la qual la NASA i la comunitat científica vigila constantment l’espai, a la recerca d’objectes que podrien apropés més del normal.

En realitat, que un asteroide passi a prop de la Terra és una cosa relativament comuna; el problema és que, quan les distàncies es redueixen, el marge d’error és més important, i les incògnites són grans. En aquest sentit, l’ús de superordinadors i d’Intel·ligència Artificial pot ser clau per preparar per al pitjor

En això consisteix el desenvolupament d’investigadors de la Universitat Leiden, als Països Baixos; en diuen “identificador d’objectes perillosos”, o HOI per les seves sigles en anglès, i pot ser clau en descobrir la propera amenaça per a la Terra. Fins i tot és possible que ja ho hagi fet.

El HOI es basa en xarxes neuronals, inspirades en el funcionament de les neurones de cervell, i compostes de diversos sistemes que són capaços d’aprendre basant-se en unes dades inicials, arribant a conclusions a què normalment no podria arribar un algoritme per si sol .

En el cas de l’HOI, va ser entrenat analitzar el comportament d’asteroides ja coneguts, que fins ara no han estat identificats com a perillosos, i calcular si és possible que en el futur això canviï.

El problema a l’hora de calcular el comportament dels asteroides és que molts es comporten de manera caòtica, així que és perfectament possible que els sistemes actuals calculin una trajectòria segura.

No obstant això, precisament per la seva naturalesa, aquest nou algoritme és capaç d’arribar a conclusions diferents; això és perquè petits canvis en el càlcul de l’òrbita poden tenir grans conseqüències en l’anàlisi final.

Font: www.elespanol.com

Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació de processament és el consentiment de l'interessat. No es transferiran dades a tercers, llevat d'obligació legal. Teniu dret a accedir, rectificar i esborrar dades, així com altres drets, com s'explica a política de privadesa.