«Relatividad: entre la ciencia y la ficción». Conferència on-line del Dr. Andrés Aragoneses

Scheduled Activitats aaT (Arxiu) Xerrades i Conferències

Podreu seguir la conferència en directe al nostre canal de YouTube: http://youtube.com/watch?v=9Gn1-Jo4PNw&.

Els socis de l’agrupació podran seguir la conferència i fer preguntes al Dr. Aragoneses en acabar a la nostra sala de Jitsi (s’enviarà l’adreça per correu electrònic als socis poc abans de començar la xerrada)

“La relatividad de Einstein, tras más de 100 años de historia y siendo una gran conocida de la aaT, no está ausente de sorprendentes paradojas que luchan contra nuestra intuición. Pero esto no es un problema de la teoría, que ha sido satisfactoriamente comprobada multitud de veces, y representa uno de los pilares básicos para comprender el universo. El problema radica en nuestra intuición como homo sapiens. En esta presentación repasaremos algunos aspectos sorprendentes, en la frontera entre la ciencia y la ficción, alrededor del espacio y, sobre todo, del tiempo.”

Andrés Aragoneses: Doctor en física i professor a l’Eastern Washington University (EUA). Actualment realitza investigació en làsers i sistemes complexos. Utilitza làsers per entendre el caos i construir neurones fotòniques. Va fer el doctorat en làsers a la UPC a Terrassa. Després, a la Duke University, va fer recerca en criptografia quàntica. També a la UPC va investigar en propietats elèctriques dels polímers i a la UAB en cosmologia. Ha impartit docència a la UAB, la UPC, la UNED, Duke University i Carleton College (aquests dos últims als EUA). President de l’aaT entre 2012 i 2014. És autor de la novel·la de ciència-ficció Mundo pequeño.

Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació de processament és el consentiment de l'interessat. No es transferiran dades a tercers, llevat d'obligació legal. Teniu dret a accedir, rectificar i esborrar dades, així com altres drets, com s'explica a política de privadesa.