Observació a l’aaT! La Lluna, Venus, Mart i altres (divendres 18 de juny)

Programat Activitats aaT (Arxiu) Observacions
Local aaT. c/ Martí Díez, 7 3ª. - TERRASSA Mapa

Poc a poc emprendrem l’activitat presencial i les observacions mensuals de l’AAT, amb les mesures sanitàries necessàries i restriccions vigents. Les mesures les comunicarem a les xarxes poc abans.

El divendres 18 hem programat una observació a les 21:30h amb la lluna com a protagonista. Il·luminada el 70% de la seva superfície podrem gaudir dels diferents trets de la meitat dreta de l’esfera lunar.

També intentarem trobar al nord-oest al planeta Venus a 15º d’alçada (mag -3,84) i al dèbil i llunyà Mart (mag 1,79) a 24º sobre l’horitzó. Mes tard tot i tenir la Lluna molt alta mirarem de trobar objectes mes febles com el cúmul globular M13 a la constel·lació d’Hèrcules o reconèixer estels dobles com Mizar i Alcor entre d’altres.

Us hi esperem a aquesta observació a la fresca!

Si els núvols o la pluja ho impedeixen l’activitat quedarà suspesa, cosa que podreu confirmar a les nostres xarxes poc abans.

(Gràfic realitzar amb Stellarium i Gimp)
Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació de processament és el consentiment de l'interessat. No es transferiran dades a tercers, llevat d'obligació legal. Teniu dret a accedir, rectificar i esborrar dades, així com altres drets, com s'explica a política de privadesa.