«La termoelectricitat: Visió retrospectiva d’una font d’energia alternativa en la conquesta de l’espai i en la transformació de la indústria 4.0». Conferència online del Dr. Raül Aragonés. – 28 nov. 20:00h –

Programat Activitats aaT (Arxiu) Xerrades i Conferències

Podreu seguir la conferència en directe al nostre canal de YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=1GlI4Dw98PQ el dissabte 28 de novembre a les 20:00h.

Els socis de l’agrupació podran seguir la conferència i fer preguntes al Dr. Aragonés en acabar a la nostra sala de Jitsi (s’enviarà l’adreça per correu electrònic als socis poc abans de començar la xerrada).


Des del Voyager I, al Perseverance Rover passant pels recuperadors termoelèctrics industrials.

La tecnologia termoelèctrica, consisteix en la transformació d’un diferencial de temperatura en electricitat, per tal d’alimentar un dispositiu.

Es va començar a fer servir per la NASA Jet Propulsion Laboratory, durant els anys 70 com a font d’alimentació en els projectes d’exploració d’espai profund. Des de llavors s’han llançat més de 63 missions espacials, incloent-hi els nous exploradors de Mart com el Perseverance, enviat fa prop de dos mesos.

L’speaker de la conferència, farà una explicació de la tecnologia, de les principals missions que s’han llançat i de com la companyia de la qual ell n’és el fundador, està transformant la industria intensiva en calor, en més sostenible.

Raül Aragonés, és professor Associat al Departament de Microelectrònica de la UAB des de l’any 2000. És doctor en computació, acreditat de lector i enginyer industrial. Ha estat fent recerca durant els darrers 20 anys en tecnologies de recol·lecció d’energia (energy harvesting) i en xarxes de sensors sense fils (wireless sensor networks).

El 2014, va fundar la companyia AEInnova – Alternative Energy Innovations, que ha estat reconeguda internacionalment amb varis premis de les Nacions Unides, de l’Agència Alemana de l’Energia i de la Comissió Europea.

Ha estat speaker a les dues darreres cimeres de les Nacions Unides pel canvi climàtic (COP24 i COP25).

Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació de processament és el consentiment de l'interessat. No es transferiran dades a tercers, llevat d'obligació legal. Teniu dret a accedir, rectificar i esborrar dades, així com altres drets, com s'explica a política de privadesa.