DIJOUS D’OBSERVACIÓ A L’AAT: Cometa C/2022 E3, La Lluna creixent, i Mart.

Scheduled Activitats aaT (Arxiu)
Agrupació Astronòmica de Terrassa,Carrer Martí Diez, 7 Terrassa Mapa

Quan: Dijous, 26 de gener de 2023, a les 22:00h

A càrrec de:  membres de l’agrupació astronòmica de Terrassa (AAT)

Lloc:  Observatori de l’AAT, Carrer Martin Díez 7, 3a

Qui organitza:  l’Agrupació astronòmica de Terrassa 

Inscripcions:  sense inscripció.

Tipus de públic:  Activitat gratuïta oberta a tots els públics.

Descripció: 

Aprofitant l’observació dels dijous a l’Agrupació, on podrem veure, si el temps ho permet la Lluna en quart creixent i Mart …

Aquest mes de gener tenim la possibilitat de veure un cometa brillant als nostres cels. El cometa C/2022 E3 està a l’abast de telescopis i prismàtic, fins hi tot a final de mes potser a llocs molt foscos, a ull nu.

En aquest moment ja ha desenvolupat dues cues una mes curta groguenca i un altre molt llarga i tènue (molt difícil de veure a llocs amb contaminació lumínica), també té un halo turquesa al voltant del nucli (la coma) essent un objecte molt espectacular a les fotografies.

El cometa és visible a la matinada a les constel·lacions d’Hèrcules, el Cotxer, el Drac i l’0ssa menor i a mitjans de mes comença a ser visible al vespre baix a l’horitzó nord. El cometa anirà pujant i amb el permís de la Lluna el podrem veure a finals de mes.

L’AAT ha volgut realitzar una observació el dijous 26 de gener per aprofitar les condicions d’apropament del cometa a la Terra (1 de febrer) amb menys Lluna.

Per això quedarem el dijous 26 a les 22h a l’AAT per observar el cometa que anirà pujant i millorant a mesura que es faci mes tard.

Al gràfic realitzat amb Stellarium i Gimp podeu veure la trayectoria del cometa dia a dia i la seva magnitud.

Comparteix!

2 Responses

  1. Joan Viñas Amat ha dit:

    Les agradeceria me facilitaran informacion de sus actividades Gracias

  2. Joan Viñas Amat ha dit:

    Les agradeceria que me informaran de sus actividades
    He acudido hoy jueves para la observacion y por lo visto la habeis cancelado……

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació de processament és el consentiment de l'interessat. No es transferiran dades a tercers, llevat d'obligació legal. Teniu dret a accedir, rectificar i esborrar dades, així com altres drets, com s'explica a política de privadesa.