– AJORNADA!! – “Cercant evidència de vida més enllà del sistema solar : planetes terrestres al voltant de nanes vermelles”

Per motius de seguretat sanitària, la xerrada de Guillem Anglada Escudé queda ajornada. Un cop passada la situació d’alerta epidemiològica actual, s’anunciarà la represa de les activitats de l’aaT.

Gràcies per la vostra comprensió i col·laboració.

Xerrada a càrrec de Guillem Anglada Escudé, investigador a l’Institut de Ciències de l’Espai.

En els darrers vint anys hem après a detectar planetes orbitant altres estrelles (exoplanetes), fins al punt que ja podem inferir la presència de planetes similars a la Terra al voltant d’estrelles més petites que el Sol, anomenades nanes vermelles.

Depenent del mètode de detecció, podem utilitzar unes tècniques o altres per intentar determinar-ne característiques tals com la presència o no d’atmosferes, i fins i tot en alguns casos, determinar-ne la composició atmosfèrica.

En aquesta xerrada repassarem els mètodes de detecció d’exoplanetes, veurem quins tipus de sistemes planetaris coneixem avui en dia, i quines són les expectatives i experiments per intentar detectar evidència de vida en alguns d’ells durant la propera dècada.

Il·lustració que mostra com podria semblar el sistema TRAPPIST-1 vist des d’un punt proper al planeta TRAPPIST-1f (a la dreta). Els set planetes de TRAPPIST-1 són terrestres i d’una mida semblant a la de la Terra. Es troben a una distància de 39,13 anys llum del nostre sistema solar. (NASA-JPL/Caltech)
Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació básica sobre protecció de dades:El responsable del processament és Agrupació Astronòmica de Terrassa. Les dades seran processades per gestionar i moderar els teus comentaris. La legitimació de processament és el consentiment de l'interessat. No es transferiran dades a tercers, llevat d'obligació legal. Teniu dret a accedir, rectificar i esborrar dades, així com altres drets, com s'explica a política de privadesa.